zur ReservierungK prijavi

Seminar Kursnummer / Številka: E-220/2023 Bereich / Kategorija: Gesund / Zdravo KursleiterIn / Vodja tečaja: mag. Daniela Pečnik Kontakt: Kušej Veronika

Jezik kruha / Die Sprache des Brotes

Šolanje okusne kompetence ob primeru pokušnje kruha Schulung der Genusskompetenz anhand der Brotverköstigung

Kdo uživa svoj zajtrk, kosilo insvojo vecerjo z vsemi čuti?
Da pa smo zmožni to, kar okusimo, ubesediti, se moramo naučiti
govoriti o tem, kar jemo.
Tudi naše vsakdanje živilo – kruh – ima svoj jezik.

Kako torej opisati hleb kruha, ki leži pred nami? Pokusili boste
različne vrste kruha, ki jih bomo opisali od skorje do sredice.
Ogledali si bomo, kaj je kakovost kruha, in preverili, ali je vsaka
vrsta kruha primerna za vse ali so le razlike v tem, kako kombinirati kruh z oblogami in pijačami.



Schulung der Genusskompetenz anhand der Brotverköstigung
Wer genießt sein Frühstück, Mittagessen oder das Abendes-
sen mit all seinen Sinnen?
Wenn wir über das, was wir schmecken,
eden möchten, brauchen wir den richtigen Wortschatz. Auch unser alltägliches Lebensmittel – das Brot – hat seine Sprache.

Bei diesem Kurs werden Sie verschiedene Brote verkosten
und diese von der Kruste bis zur Krume beschreiben.
Wir werden versuchen festzustellen, was die Qualität eines Brotes ausmacht und uns überlegen, welches Brot
wir mit welchem Belag oder Getränk kombinieren.

Katoliški dom prosvete - Katholisches Bildungshaus A-9121 Tainach/Tinje Probsteiweg/Proštijska pot 1

zur ReservierungK prijavi

Seminar Kursnummer / Številka: E-220/2023 KursleiterIn / Vodja tečaja: mag. Daniela Pečnik Kontakt: Kušej Veronika

inkl. Verköstigung/vklj. s pok€ 30,00

zur ÜbersichtK pregledu